Skip to content
Chromaviso_Finlandsgade
Ane Eskildsenjanuar 16, 20141 mins læsetid

Ny innovationschef hos Chromaviso

Civilingeniør Torben Skov Hansen har taget springet fra udviklingschef i en større nordjysk virksomhed til innovationschef hos iværksættervirksomheden Chromaviso – og valget var ikke svært.

—Da jeg hørte om Chromaviso første gang, studsede jeg over, at de satte ”ergonomisk” foran ordet lys. Jeg forstod, at de som virksomhed tænker ud af boksen ved at koble belysning med funktionelle pointer ud fra det anvendelsesnære. Det fangede mig med det samme, fordi min kernekompetence er lys. Hovedtemaet under min uddannelse var 'lysets vekselvirkning med stof' – og her var en virksomhed, der havde fokus på lysets vekselvirkning med mennesker. Det måtte jeg vide mere om, så valget var ikke svært, forklarer Torben Skov Hansen.

Torben_Skov

En fælles fremtid

— Gennem dialogen med Chromaviso oplevede jeg en god intern kommunikation og et brændende engagement – og vi blev enige om en fælles fremtid. Med min tekniske lysviden og erfaring med produktudvikling i bagagen bidrager jeg til den innovative proces og værdiskabelsen. Opgaven for mig ligger i at udvikle et produktområde og en teknisk portefølje indenfor mit kompetenceområde. Jeg har ansvar for innovation og kvalitetsrelaterede opgaver i forhold til markedet. Endvidere yder jeg teknisk assistance ved særligt krævende salgsprojekter, uddyber han. 

Unik forskning i døgnrytmelys

—Aktuelt havde Chromaviso netop fået tildelt fondsmidler til et forskningsprojekt på Aarhus Universitetshospital og Glostrup Hospital med henblik på, at videreudvikle den eksisterende evidensbaserede viden omkring døgnrytmelys. Fra begyndelsen har fondsprojektet været mit hovedfokus – og det er første gang, at døgnrytmelys systematisk bringes i anvendelse overfor patienter og er genstand for reel forskning i den skala. Vi bringer døgnrytmelyset i anvendelse på hele afdelinger og er helt tæt på den reelle brug. Det giver en læring om brugbarhed og krav til systemets robusthed, som er unik, fortæller Torben Skov Hansen.

Udsprunget af brugerdrevne behov

— Chromaviso er her, fordi der er et behov i markedet for en virksomhed, der sætter sig i kundernes sted. Vi er helt tæt på brugerne og arbejder med individualiserede løsninger. Historisk udspringer Chromaviso af brugerdrevne behov – og vi drives af at forstå lysets betydning for mennesker. Gennem funktionelt lysdesign skaber vi optimale forhold for patienter og personale. Det er en stor tilfredsstillelse at være del af en virksomhed, der skaber forandring og værditilvækst i sundhedssektoren, slutter han. 

RELATEREDE ARTIKLER