Menu

Stort svensk gennembrud for Chromaviso

08-12-2014

Chromaviso er brudt igennem på det svenske marked med to markante ordrer. Det drejer sig om lysløsninger til det store sygehusbyggeri i Karlstad samt ombygningen af Hudiksvall Sjukhus. Begge steder er der tale om hele afdelingsløsninger indenfor OP, endoskopi, intensiv, akut og opvågning.

Den svenske sundhedssektor har afgivet to store ordrer hos Chromaviso. Ordrene gælder både Ergonomisk Lys, der benyttes til at optimere lysforholdene på operations- og undersøgelsesstuer ved brug af farve- og lyszoner – samt Ergonomisk Døgnrytmelys, der bidrager til en naturlig døgnrytme for patienter og personale på afdelinger med aktivitet døgnet rundt.  Endvidere er der afgivet ordre på det udviklende patientmiljø CURAVIVO, som Chromaviso er en del af.

Førende leverandør af innovative lysløsninger
Chromaviso har haft fokus på Sverige siden virksomheden startede op i 2006. I første omgang gjaldt det Ergonomisk Lys, som i dag er installeret på 15 sygehuse rundt om i Sverige. Siden kom Ergonomisk Døgnrytmelys på banen – og Chromaviso har bevæget sig fra enkeltrumsløsninger til højteknologiske løsninger, der dækker hele afdelinger indenfor flere og flere områder og specialer. Med de to nye svenske ordrer slår Chromaviso sin position fast som førende skandinavisk leverandør af innovative lysløsninger til sundhedssektoren.

Målrettet bearbejdning af det svenske marked
”Vi har lige fra starten haft fokus på det svenske marked og de svenske sygehuse, der rummer et stort potentiale for unikke lyskoncepter som vores”, forklarer salgsdirektør hos Chromaviso Claus Puggaard.  ”I de første år bearbejdede vi selv det svenske marked for at oparbejde et grundigt kendskab. Senest har vi allieret os med en lokal distributør, nemlig Medirum, der nyder stor anerkendelse indenfor hospitalsmiljøet. Dialogen med Karlstad og Hudiksvall startede vi selv flere år tilbage – og vi er selvfølgelig utroligt glade for de to ordrer, som både omfatter Ergonomisk Lys og Ergonomisk Døgnrytmelys samt vores nye koncept for udviklende patientmiljø CURAVIVO .”

Innovation og brugerorientering
”Hos Chromaviso har vi været i rivende udvikling gennem de seneste år”, supplerer administrerende direktør Anders Kryger – og fortsætter: ”Rent teknologisk har vi integreret LED og højteknologiske styresystemer i vores lyskoncepter. Vi opererer med omfattende komplekse lysløsninger, hvor vi integrerer Ergonomisk Lys og Ergonomisk Døgnrytmelys i hele hospitalsafsnit. Samtidig er vi en del af forskningen indenfor døgnrytmelys og udviklende patientmiljøer. Vi arbejder innovativt og brugerorienteret – og det har givet pote i form af flere større projekter i Skandinavien, hvilke de to svenske ordrer er et godt eksempel på.”