Menu

Overlæge Jesper Durup holder indlæg på UEGW kongressen

09-01-2009

Indlægget om Ergonomisk Lys affødte forespørgsler fra både Spanien, Tjekkiet og Frankrig efter at Jesper Durup havde givet en levende og brugerorienteret gennemgang af fordelene ved Ergonomisk Lys på operationsstuen.

Foredrag om Ergonomisk Lys på ESGENAs optaktsseminar
UEGW (United European GastroenterologyWeek) blev i 2008 afholdt i Wien fra 18. – 22. Oktober. Det var 16. gang, at dørene blev slået op for Europas største messe på området – og igen i år havde ESGENA (European Society of Gastroenterology and Endoscopy Nurses and Associates) arrangeret et seminar som optakt til UEGW. ESGENA, der har mere end 6800 individuelle medlemmer blandt sygeplejersker i 40 lande, havde invitereret overlæge Jesper Durup fra Odense Universitetshospital til at fortælle om Ergonomisk Lys. Interessen for Ergonomisk Lys er stigende på europæisk plan, og senest bliver installationerne af Ergonomisk Lys på tre gastroenterologiske operationsstuer på National Hôpital Civil (IRCAD) i Strasbourg benyttet til fremvisninger.

nyhed01_1 Overlæge Jesper Durup fortalte levende om de mange fordele ved Ergonomisk Lys. Refleksioner i skærmene på operationsstuer og undersøgelsesstuer modvirkes og billedkvaliteten optimeres. De forbedrede lysforhold giver større præcision, overblik og bedre resultater. Det influerer positivt på arbejdsforholdene, så personalet bliver mindre trætte og får større udholdenhed. I sidste ende betyder det øget sikkerhed for både patient og personale. Indlægget om Ergonomisk Lys affødte forespørgsler fra både Spanien, Tjekkiet og Frankrig, og aftenenes to konferencierer Pilar Perez-Rojo, Pamplona fra Spainen og Gerlinde Wiesinger fra Salzburg, Østrig inviterede overlæge Jesper Durup til at gentage succesen ved næste års ESGENA seminar, der finder sted i London i forbindelse med “Gastro 2009” fra den 21. til 25. November 2009.