Skip to content
Rigshospitalet set udefra
Ane Eskildsenfebruar 12, 2021< 1 mins læsetid

Neurocentret på Rigshospitalet vælger Chroma Zenit på +100 stuer

Patienter og personale på Hjerne og Nervesygdomme, Hjerne og Nervekirurgi samt i Epilepsiovervågningen vil fremover få evidensbaseret døgnrytmelys fra Chromaviso. Dermed implementeres Anders Wests forskning, som dokumenterer Chroma Zenits overbevisende effekt på depression, træthed, well-being, angst og døgnrytme – afgørende for patienternes behandlingsresultater og livskvalitet.

Samtidig får personalet et sundt, blåtfrit og bredspektret lys i nattevagten, samt mulighed for at tilpasse lyset individuelt til den enkelte situation på de +100 stuer fordelt på tre etager.

Løsningen i korte træk

  • Installeres som retrofit i nybyggeri pga. et ønske fra det kliniske personale om at få døgnrytmelys som behandling – ligesom de har haft i + 8 år inden flytningen
  • Sammen med CEJ – Center for Ejendomme, Region Hovedstaden har vi skabt en løsning med DMX-KNX integration
  • Det betyder, at Chroma Zenit døgnrytmelyset tapper ind i Nordfløjens nye Building Management System, og kan styres via KNX
  • Sammenhængende Turnkey løsning, som sikrer høj driftssikkerhed og sundhed

Mange tak til de mange samarbejdspartnere på projektet Neurocentret, CEJ. Vi ser frem til at implementere den nye løsning og gøre en forskel for både patienter og personale.

RELATEREDE ARTIKLER