Menu

Ergonomisk Lys vinder indpas på de billeddiagnostiske afdelinger

11-02-2009

Det startede på Skejbys Billeddiagnostiske afdeling – og nu har ideen med at anvende Ergonomisk Lys til intervention og røntgenundersøgelser bredt sig til Aalborg, Viborg, Odense Universitetshospital, Rigshospitalet og Roskilde Sygehus.

Udbredelsen af Ergonomisk Lys til nye områder fortsætter
Overlæge Sten Langfelt fra Skejbys Billeddiagnostiske afdeling var den første til at benytte Ergonomisk Lys på røntgenstue og i ”beskriverum”. I den forbindelse udtalte Sten Langfelt, at Ergonomisk Lys ud over at mindske genskæret i skærmen og øge kontraster på objekter på skærmbilledet, giver mindre øjenbelastning.

nyhed03_2Resultaterne med Ergonomisk Lys på Billeddiagnostisk afdeling var så overbevisende, at andre tilsvarende afdelinger rundt i landet hurtigt fulgte trop. Radiologisk afdeling på Aalborg Sygehus har fået installeret Ergonomisk Lys på Angio og i beskriverum – og det samme gælder Viborg. Røntgen afdelingen på Odense Universitetshospital har en stue med Ergonomisk Lys. Abdominal Centret på Rigshospitalet har Ergonomisk Lys på to stuer, og Ultralydscanningen på Afsnit for Gravide på Roskilde har ligeledes indrettet to stuer med Ergonomisk Lys.