Menu

OP

Ergonomisk Lys er opstået på operationsgangen på Odense Universitetshospital for at skabe en mere funktionel belysning i forbindelse med operationer, hvor der benyttes skærme. Siden har Ergonomisk Lys udviklet sig til at være en anerkendt belysningsstandard i Skandinavien.

Ergonomisk Lys er tilpasset procedurerne på operationsstuen

Arbejdsfunktionerne er tildelt hver sin zonefarve

Ergonomisk Lys er tilpasset procedurerne på operationsstuen, så samtlige arbejdsfunktioner får optimale lysforhold. Området omkring kirurgen og hans skærm er grønt – fordi det er særlig velegnet til at fremhæve kontrasterne på skærmen. Komplementærfarven til grøn er rød, som derfor er behagelig for operationssygeplejersken at arbejde i. Anæstesilægen har klart hvidt lys for at kunne se godt, når der skal stikkes – og for at kunne se patientens ansigtsfarve bedst muligt. Rengøringen har ekstra skarpt hvidt lys, så de kan se hvert et fnug. Endvidere findes et blødt gyldent patientlys, der virker beroligende på de vågne patienter.

Ergonomisk Lys betyder en markant forbedring for alle arbejdsfunktioner på operationsstuen samt øget sikkerhed og produktivitet. Der er installeret Ergonomisk Lys på en lang række OP stuer i Danmark og det øvrige Skandinavien.

Kontakt en Chromaviso-medarbejder

Se også