Skip to content
Døgnrytmelys armaturer i en collage
Mette Kuhlmann Frandsenoktober 27, 20221 mins læsetid

EU forbyder omsætningen af lysstofrør i 2023

Omsætningen af lysstofrør bliver forbudt i EU fra den 23. august 2023. Energistyrelsen opfordrer derfor i en pressemeddelelse virksomheder og offentlige arbejdspladser til at skifte til LED allerede nu, for at spare penge og energi.

Forbuddet sker grundet kviksølvindholdet i lysstofrørene. T5 og T8 lysstofrør udfases, så de ikke længere må bringes på markedet fra 23. august 2023. Det skaber en mulighed for at vælge en langsigtet og sundhedsfremmende løsning, der både giver energibesparelse, lettere vedligeholdelse samt bedre arbejdsforhold og sundhed.

Vi har i Chromaviso stor erfaring med små og store belysningsprojekter indenfor sundhedssektoren, og vi står bag mere end 3000 installationer i hele Skandinavien med vores to sundhedsfremmende lyskoncepter, Chroma Zona Ergonomisk Lys og Chroma Zenit Døgnrytmelys.

Her kan man se alt relevant information om forbuddet, og hvad Chromaviso kan tilbyde med vores løsninger. Kontakt os endelig hvis der spørgsmål eller for yderligere info.

Fordele ved at skifte til Chromaviso LED:

  • Energibesparelsen ved skift fra lysstofrør til almindelige LED armaturer svinger mellem hele 18-58%. Dvs. der er stor forskel på LED kvaliteten. Ifølge en rapport fra Elforsk, udarbejdet af DTU, sikrer Chromavisos Dynamiske LED en besparelse på hele 67% i forhold til CFL-lysstofrør.
  • Et almindeligt lysstofrør holder typisk 10-20.000 timer, hvorimod LED fra Chromaviso typisk holder over 100.000 timer.
  • Med optikken i Chromaviso LED forbedres lyskvaliteten samtidigt med at du opnår klinisk dokumenterede og sundhedsfremmende effekt på personale og patienter.
  • Med LED har du valgt en bæredygtig løsning der skåner klima og miljø.

RELATEREDE ARTIKLER