Skip to content
Arkitekttegning af HUS' nye projektt Bridge Hospital i Finland
Ane Eskildsennovember 23, 20201 mins læsetid

Ergonomisk lys på HUS Bridge Hospitals 10 operationsstuer

Ergonomisk lys er blevet det valgte lys til HUS Bridge Hospital’s 10 operationsstuer.

Chromaviso’s ergonomiske lys er en zoneopdelt løsning bestående af farvet og hvidt lys brugt til operations- og intensivstuer. Selve løsningen består af en effektiv kombination af grønt og rødt lys, hvis dokumenterede resultater i arbejdssituationer har vist reducerede refleksioner på operationsskærme og derigennem fremmet arbejdsmiljø samt patientsikkerhed. Derudover forstærker brugervenligt LED farvet lys også patienternes tilfredshed. Lysløsningen er samtidig skræddersyet til hvert projekt og er derfor leveret som en samlet pakke.

— HUS har i løbet af det seneste år allerede været i gang med at teste Ergonomisk Lys. I foråret installerede vi Finlands første Chromaviso løsning på Meilhati Tower Hospital’s hybrid operationsstue. Vi har modtaget positiv feedback. Fantastisk at Finland bruger den nyeste teknologi til vores operationsstuer, som jo allerede er standarden i Danmark og Sverige med allerede 2100 løsninger etableret. Samtidig ser disse lande også en brugertilfredshed på mere en 97% med løsningen, hvilket må siges at være fremragende, udtaler Timo Ohtonen, CEO hos PPO-Elektronikka.

Chromaviso’s medstifter og salgsdirektør Claus Puggaard er glædelig over Finlands prioritering af sundhedsfremmende lys. HUS er nu frontløber med deres nye velfærdsteknologi.

— Vores første løsninger blev installeret på de danske operationsstuer i 2006. Siden da har vi i samarbejde med vores brugere videreudviklet vores lys gennem flere forskningsprojekter. Denne produktinnovation har været unik, men kræver samtidig visse kompetencer indenfor brugerindsigt, teknologi, fysiologi og lys. PPO-Elektronikka er vores finske partnere og eksperter indenfor elektroniske løsninger til hospitaler. Deres MEV-8 overvågnings system har skabt sikkerhed på finske operationsstuer i de sidste 40 år. Vores 3-årige samarbejdet har været fremragende, forsikrer Claus Puggaard.

HUS, Bridge Hospital (1)

Bridge Hospital projekt

Bridge Hospitalet er HUS’ største konstruktion til dags dato. Hospitalet, som skal bygges i Helsinki Melihati området skal derfor erstatte Töölö Hospitalet samt dele af den nuværende Cancer Kliniks foretagender. Selve projektet startede i 2018 og skal stå færdigt i 2022. De første patienter bliver indskrevet i 2023. Bygningsherren er HUS Kiinteistöt Oy og SRV som hoved entreprenør.

RELATEREDE ARTIKLER