Skip to content
Medarbejder og borger går sammen på gangen på et plejehjem med Chromavisos døgnrytmelys
Ane Eskildsenapril 14, 20161 mins læsetid

God effekt af Ergonomisk Døgnrytmelys på Lokalcenter Sønderskovhus

Chromaviso har i april 2016 gennemført en brugerundersøgelse blandt det personale, som arbejder på fast basis i døgnrytmelyset på Lokalcenter Sønderskovhus – og resultaterne taler for sig selv.

Et velfærdsteknologisk koncept 

Lokalcenter Sønderskovhus har installeret Ergonomisk Døgnrytmelys i 12 plejeboliger, spisestue, dagligstue og flere aktivitetsrum. Lyset er et velfærdsteknologisk koncept som har til formål at optimere de fysiologiske, visuelle, psykologiske og terapeutiske forhold for borgere og personale. Nu har Chromaviso foretaget en brugerundersøgelse blandt det faste personale på Lokalcenter Sønderskovhus.

13 personaler har svaret på spørgsmål om deres oplevelse af og tilfredshed med lyskonceptet.

Resultaterne af undersøgelsen viser i store træk:

  • Personalet er meget tilfredse og vil gerne anbefale til andre. Af effekt nævnes mindre træthed, mere energi, mere ro og mindre ør i hovedet.
  • De forskellige lysindstillinger giver stor værdi. Indstillingerne anvendes af alle personalerne ofte til at berolige og skabe tryghed.
  • Positiv effekt på borgerne. Personalet oplever en effekt på borgerne if. mindre aggression, mindre nattevandring, bedre søvn, bedre appetit og mere energi.
  • Brugervenlig betjening – i alle rum. Personalet vurderer, at betjeningen er nem at bruge, og at det er vigtigt, at lyset kan betjenes fra alle rum.
  • Natlyset vurderes positivt. Nattevagterne ser godt i natlyset, de kan læse og skrive og at det er behageligt at opholde sig i, samt at det skaber tryghed og beroligelse samt mere sagte tale. 2 ud af 3 oplever, at det er nemmere at falde i søvn efter endt nattevagt.

Få overblik over undersøgelsens resultater her.

RELATEREDE ARTIKLER